Bohouš Josef upekl falešnou svíčkovou se zeleninou a bramborem
V rozhlasové kuchyni na Regionu se společně s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem oháněl zpěvák a muzikant Bohouš Josef. Miluje maso - zabalené v alobalu ho připravil se zeleninou a bramborem v troubě. Šlo o falešnou svíčkovou.
Při pečení si všichni povídali o hereckých zážitcích, o hře na valchu, dozvěděli jste se, proč byl Bohouš na vojně u zubaře apod. Markéta Vejvodová nás pozvala k řezníkovi, aby nám řekl, jaké maso se dá zužitkovat z krávy nebo býka a v rychlovýslechu jste se přesvědčíli, co víte a nevíte o gastronomii.
Falešná svíčková se zeleninou a bramborem:
kus falešné svíčkové, ½ kg brambor, paprika, cibule, česnek, vícebarevný pepř, sůl, olivový olej + alobal k zabalení
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.