Čtvrteční Noční linka: Vaříte s láskou nebo z povinnosti?
Dnes je Mezinárodní den kuchařů, který patří samozřejmě všem kuchařům, ať už profesionálním nebo „kuchtíkům", které vaření prostě baví. V tento den se konají různé akce spojené s vařením, pečením, smažením a vším co se kuchyně týče. A proč právě vaření nevěnovat i Noční linku?
Jací jste kuchaři? Vaříte rádi a s láskou nebo pouze z povinnosti? Kdo vás to naučil? Dědí se ve vaší rodině kuchařky a recepty z generace na generaci? Co vás v kuchyni nejvíce baví? Jaká jsou vaše oblíbená jídla? Tradiční česká nebo exotická? Sladká nebo slaná svačina? Jaké je vaše oblíbené jídlo, kterým rádi a často hřešíte? Vaříte každý den? Vaříte a vážíte ingredience vždy přesně podle receptu nebo vaříte „od oka“? Chodíte často do restaurace? Co vám chutnalo jako dětem? Co se jedlo dříve a co převládá na stole nyní? Na jaký gurmánský zážitek rádi vzpomínáte?
Vaše příspěvky nám můžete psát na rozhlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je email linka@rozhlas.cz a také telefon 731 800 900.
V době vysílání můžete volat do studia Českého rozhlasu Zlín, ve kterém se na vás těší Jarka Barboříková.
Související
-
Osobní kuchař celebrit Roman Hadrbolec připravoval pokrmy Schwarzeneggrovi nebo Newmanovi
Málokdo by mohl říct, že Arnoldu Schwarzeneggrovi k snídani připravoval vajíčka, zpěvačce Cher vařil čaj a ochutnával omáčky s Paulem Newmanem. Roman Hadrbolec ano.
-
Moje bábovka je mercedes mezi bábovkami, směje se moderátor soutěže Peče celá země Václav Kopta
Václava Koptu si většina diváků pamatuje z jedné z hlavních rolí filmu režiséra Karla Smyczka Sněženky a machři. Po jeho uvedení v kinech na čas zmizel z filmového plátna.
-
Když maminka uvařila svíčkovou, přidal jsem si i dvakrát, říká profesionální jedlík Radim Dvořáček
Radim Dvořáček je profesionálním jedlíkem. Za sebou má více než 200 soutěží v pojídání všeho možného, nepohrdne švestkovými knedlíky ani řízky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.