David Huf připravil krůtí rolky a zeleninový ratatouille
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si do Pochoutek pozvali fitness trenéra a mistra světa v aerobiku Davida Hufa. Ten přinesl recept na krůti rolky a zeleninový ratatouille.
Řeč se během vaření stočila k Davidově cvičení, zálibám i oblíbeným sladkostem. David Huf všem poradil, co mají dělat, aby nepřibrali. Prozradil, jak často doma vaří, a přes které sporty se dostal k aerobiku.
Krůtí rolky:
krůtí maso, parmská šunka, parmezán, olivový olej, sušená rajčata, sůl, pepř
Postup:
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme a osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme parmezánem nebo mozarellou, srolujeme a obalíme parmskou šunkou do svitku, který můžeme protknout špejlí nebo zabalit nitkou.Na pekáčku rozpálíme olivový olej, rolky vložíme a dáme péct do trouby.
Zeleninový ratatouille
1 větší lilek, 1 středně velká cuketa, 2 zralá rajčata, 2 velké červené papriky, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, sušený rozmarýn, sušený tymián, 2 cibule, pepř a sůl
Postup:
Na středně velké kousky nakrájíme lilek, cuketu, rajčata, papriky a cibuli, česnek na plátky. Zeleninu chvilku podusíme ve vodě, na pánev dáme trošku olivového oleje, přidáme cibuli a česnek, změklou zeleninu okořeníme majoránkou, bazalkou, tymiánem, chilli papričku, po 10 minutách vznikne kompaktní směs.
Reprízováno 16. června 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka