Honza Musil uvařil hovězí guláš s paprikou a jablky
V Pochoutkách Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal přívitali moderátora Honzu Musila. Uvařili hovězí guláš s paprikou a jablky. Je to jeden z jeho oblíbených receptů a prý si ho dopřává při zvláštních příležitostech.
Během vaření jste se dozvěděli, co jiného Honza umí vařit, pro kolik lidí nejraději vaří a jaké maso miluje. Přidal i jeden z nejhorších okamžiků svého rozhlasového vysílání a prozradil, kde začínal jako moderátor. Soňa Jindrová vám prozradila, jaké existují druhy cibule a Naďa se s Honzou pokusila proniknout do staročeské kuchyňské terminologie.
Pečený guláš s paprikou a jablky:
1/2 kg zadního hovězího, 1 velká červená a 1 velká bílá cibule, pár stroužků česneku, sůl, olej, chilli, majoránka, mletá paprika, 1 velké moučné jablko a čerstvá paprika
Postup:
Cibulku nakrájet na drobno, udělat hodně do zlatova, přidáme sladkou červenou papriku, poté i tu pálivou, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, necháme zatáhnout, podlijeme, přidáme sůl pepř. Přidáme nakrájenou papriku na kosičky, nakrájené jablko, červenou cibuli na kolečka navrch, nechat zapéct v troubě, až se začne maso rozpadat - vyndáme. Na závěr přidáme majoránku, dochutíme dle svého uvážení. Můžeme ozdobit čerstvě nakrájenou červenou cibuli. Podáváme s čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.