Jaroslava Toutonghi o tom, když stres řešíme jídlem

1. únor 2012

S nutriční poradkyní z Kontaktního centra Anabell Jaroslavou Toutonghi, MBA jsme hovořili o tom, proč někdy řešíme stres jídlem.

Ať chceme nebo ne, stres neodmyslitelně patří ke životu každého z nás. Řada lidí je pod stálým tlakem, který často překračuje míru toho, co unesou. Dostávají se pak do situací, kdy se nemohou chovat přirozeně, protože to není možné. Hledají pak různé způsoby, jak snížit vnitřní napětí, aby se cítili lépe. Mezi tyto metody patří i konzumace různých jídel, což ovšem může způsobit řadu dalších potíží.

Mluvili jsme o tom, z jakých situací býváme ve stresu. Probírali jsme, co se pak děje v našem těle. Hovořili jsme o tom, proč pak často míváme chuť na různé nezdravé potraviny. Povídali jsme také o tom, jak tím můžeme škodit svému zdraví. A věnovali jsme se i jiným způsobům, které nám mohou pomoci lépe zvládnout stresové životní situace.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.