Kovbojské fazole
Recept na kovbojské fazole nám poslala paní Zdena z Hustopečí. „Je to dobré a zasytí, pokud chcete pikantnější chuť, přidejte i chilli,“ dodává.
Než se pustíte do přípravy jídla, připomínáme, že fazole je potřeba před vařením namáčet především kvůli obsahu prospěšných látek. Naberou totiž zpět vodu a probíhá proces, kdy se probouzí k životu klíček – semeno se chystá k naklíčení, a tím je luštěnina ještě výživnější. Doba namáčení se řídí podle druhu fazolí.
Budete potřebovat:
- 100 g slaniny
- 5 stroužků česneku
- 1 cibuli
- 2 klobásy
- 2 plechovky fazolí v tomatové omáčce
- sůl
- kečup
Postup:
- Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
- Klobásy pokrájíme na kolečka.
- Na slanině zpěníme cibuli.
- Přidáme kolečka klobás, osmažíme a vylijeme fazole i se šťávou.
- Kovbojské fazole ochutíme roztlačeným česnekem, osolíme a prohřejeme.
- Podle chuti můžeme ještě dokořenit nebo přidat trochu kečupu, podáváme nejlépe s topinkami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.