Markéta Fialová pekla zelný koláč se šunkou
V Pochoutkách na Regionu se pekl koláč. Postarala se o to s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem moderátorka Televizních novin na Nově Markéta Fialová. Byl to zelný koláč se šunkou, rajčaty a sýrem.
Během přípravy a pečení si povídali o tom, jestli už Markéta někdy jedla fialky, jak to vypadá, když ji jídlo přivodí pocit blaženosti a jestli je podle ní rozdíl mezi tím, jak se u stolu chová žena a jak muž, když si neví rady s jídlem? V příspěvku Markéty Vejvodové jste dozvěděli něco o sezamových semínkách a v rychlovýslechu zas, jakou barvu má prstová limetka.
Zelný koláč:
balíček listového těsta (ale pozor opravdu balíček, ne plát), kysané zelí bílé v sáčku, kečup, česnek, asi tři rajčata, 10 dkg krájené cikánky nebo nějaké zauzené šunky, kousek nivy, sezamová semínka, sušená saturejka a hl. mouka na podsypání těsta
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.