Petr Koukolíček předvedl vaření budoucnosti: makromolekulární kuchyni
Tentokrát jsme si v Pochoutkách s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili jídlo budoucnosti. Za plotnou se objevil kuchař Petr Koukolíček z Molekulárního cateringu, který se věnuje makromolekulární kuchyni.
Sází na to, že se nápoje budou i kousat, štrůdl se bude jíst jako amarounová kostka a na závěr oběda dostanete kávu zchlazenou při teplotě -196 °C.
Naďa i Patrik se těší, že zjistí, jak se vyrábí třeba známý koktejl ze seriálu Sex ve městě ve formě kuličky, proč se kouří z úst i nosu při pití kávy budoucnosti a jestli má šanci i svíčková se šesti v roce 2023.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.