Pochoutky s šéfkuchařkou Vlaďkou Příhodovou

V Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala vařila šéfkuchařka Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Vlaďka Příhodová. Těšit se můžete na jemný hráškový krém s nočky z uzeného lososa a restovanými hráškovými lusky. A k tomu si můžete dát letní rucolový salát s radcchiem, přelitý redukcí z červené řepy a ozdobený čerstvými malinami...

Během přípravy se od Vlaďky dozvíte, jak se pracuje v nejslavnějším českém hotelu, který funguje už více než 300 let. Zeptáme, jak se vaří pro filmové celebrity, kolik jídel se vaří v kuchyni, kde pracuje 35 kuchařů a jestli někdy někdo jídlo vrátil. Kromě toho uslyšíte další rady od znalce etikety Ladislava Spačka. Nenechte si ujít další speciální letní Pochoutky, do kterých si zveme špičkové české kuchaře!

Jemný hráškový krém
200 g čerstvého loupaného hrášku, 100 g másla, trochu mouky, sůl, pepř, trochu smetany


Letní rucolový salát
lístky rucoly, nakrájené radicchio na proužky, bílé krémové balzamico, redukce z červené řepy, čerstvé maliny.

Vlaďka Příhodová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.