Potravinová banka otevřela kuchyni, kde bude zájemce učit zdravě vařit z prošlých surovin
Potravinová banka pro Prahu a střední Čechy otevřela v úterý komunitní kuchyni. Sloužit má pro kurzy vaření a ke zpracování potravin, které by se jinak zkazily. Na vybavení kuchyně se složili dárci.
Místo na skládce či ve spalovně končí část potravin s prošlou lhůtou minimální trvanlivosti ve Zdibech u Prahy. Právě tady, v potravinové bance, se s jejich pomocí budou učit zdravě vařit senioři nebo matky, které zůstaly s dětmi samy.
Umožní jim to nová komunitní kuchyně, kterou pracovníci zařízení v úterý otevřeli.
Vedení potravinové banky tu plánuje pořádat třikrát měsíčně kurzy vaření. Podle její ředitelky Věry Doušové totiž matky samoživitelky nebo senioři, kteří se ocitli v těžké životní situaci, nemají vždy dobré znalosti, jak naložit se zdravými potravinami a kupují si raději nezdravé jídlo. Tady je chtějí naučit základní recepty a způsoby přípravy jídla.
Už nyní pracovníci potravinové banky část surovin získaných ze supermarketů konzervují, protože by se přes víkend zkazily.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
ONLINE: Trump udělil milosti lidem odsouzeným za útok na Kapitol. Zrušil i desítky nařízení Bidena
-
‚Zakázali mi o tom mluvit.‘ Parkování zdarma v Praze má i auto pumpaře z ODS
-
Muskova moc je historicky bezprecedentní. Na to není demokracie připravena, obává se sociolog médií
-
Trump schvaluje nová nařízení. Chce zvrátit 80 ‚destruktivních‘ rozhodnutí předchozí vlády, řekl