Tip Juliany Maškrtnice: Zajděte na tradiční neapolskou pizzu s nadýchaným okrajem

18. srpen 2020
Tip
Pizza Napoletana – neapolská pizza

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica doporučuje vyzkoušet tradiční neapolskou pizzu. Tuto pochoutku s vysokým a lehce připečeným okrajem vám připraví v brněnské pizzerii Doe Boy ve Štefánikově ulici. Vyzkoušet můžete klasickou variantu se šunkou a hříbky, nebo naopak zaexperimentovat s neapolskou brokolicí.

Maškrtnica dále doporučuje výlet do Brandýsa nad Labem. V malém městě nedaleko Prahy navštivte bistro Na Půdě. Zde můžete zajít na snídani, lehký oběd nebo večerní drink. V nabídce mají obložené a zapečené chleby, tradiční buchtičky s krémem nebo domácí slané i sladké koláče. Provozní doba podniku je ovšem pouze od pátku do neděle.

Kam zajít na správně připravenou kachnu? A kdy proběhne zmrzlinový festival? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.

Nejposlouchanější

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.