Tip Juliany Maškrtnice: Zajděte na tradiční neapolskou pizzu s nadýchaným okrajem
Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica doporučuje vyzkoušet tradiční neapolskou pizzu. Tuto pochoutku s vysokým a lehce připečeným okrajem vám připraví v brněnské pizzerii Doe Boy ve Štefánikově ulici. Vyzkoušet můžete klasickou variantu se šunkou a hříbky, nebo naopak zaexperimentovat s neapolskou brokolicí.
Maškrtnica dále doporučuje výlet do Brandýsa nad Labem. V malém městě nedaleko Prahy navštivte bistro Na Půdě. Zde můžete zajít na snídani, lehký oběd nebo večerní drink. V nabídce mají obložené a zapečené chleby, tradiční buchtičky s krémem nebo domácí slané i sladké koláče. Provozní doba podniku je ovšem pouze od pátku do neděle.
Kam zajít na správně připravenou kachnu? A kdy proběhne zmrzlinový festival? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.