Banánová lízátka

Dnes jednoduše, zdravě a nasladko. Pokud vás čeká dětská oslava, máme pro vás specialitu, která není složitá na přípravu. Je ověřeno a vyzkoušeno, že děti ji budou milovat a dospěláci tiše závidět nebo i ochutnávat.

Na 15 kusů budete potřebovat:

  • půl pytlíku dětských piškotů
  • 100 g strouhaného kokosu + trocha na zdobení
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 2 zralé velké banány
  • 100 g hořké čokolády (lze použít i mléčnou nebo půl na půl)

Postup:

  1. Piškoty najemno nadrtíme.
  2. Přidáme k nim rozmačkané banány, strouhaný kokos a agávový sirup.
  3. Piškotovou hmotu plníme do kleštiček na lízátka. Pozor, nezapomeňte zapichovat tyčky!
  4. Pokud kleštičky nemáte, můžete uválet kuličky ručně a zapíchat do nich zkrácená brčka. Hotová lízátka ihned přemístěte do lednice.
  5. Pak si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
  6. Do hlubokého talíře nasypte hrst strouhaného kokosu.
  7. Lízátka pak namáčíme do rozehřáté čokolády a klademe na pečící papír (nepřilepí se) a cca za 3 minuty, až čokoláda trochu ztuhne, ještě obalíme v kokosu.
  8. Před podáváním znovu necháme vychladit v ledničce.

Tyčky na lízátka se dají pořídit například v cukrářských potřebách. Když je ale nemáte, dají se použít ustřižená, zkrácená papírová brčka. Pokud vám z přípravy zbyde rozehřátá čokoláda v kastrůlku, dejte ji do lednice a použijte při další příležitosti.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.