Budoucí kuchaři soutěžili v Poděbradech, v porotě zasedl i Zdeněk Pohlreich
V Poděbradech soutěžili budoucí kuchaři ze tří středočeských měst. Jaké vybrané gastronomické speciality soutěžní týmy nachystaly porotě, ve které předsedal Zdeněk Pohlreich?
Zapečené palačinky plněné lososem, vepřová krkovice na víně, pečená kachní prsa nebo třeba veselská zelnice. To jsou názvy jen některých delikates, jejichž vůně se linula poděbradským Kongresovým centrem. To se proměnilo v jednu velkou kuchyni.
Každý soutěžní tým má za úkol připravit jeden zahraniční pokrm, pak ryze český předkrm a domácí gastronomií inspirované hlavní jídlo. Vše ochutnává porota, které předsedá šéfkuchař a známý moderátor a kuchař Zdeněk Pohlreich.
Přátelským soutěžním kláním v Poděbradech vyvrcholil projekt Vaření je hobby. Jeho cílem bylo vzbudit u mladých lidí zájem o řemeslo - v tomto případě tedy gastronomii.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Smrt odsouzeného v pankrácké věznici. Obžalovaná je lékařka se zkušenostmi z blízkosti válečné zóny
-
Voda v Texasu vystoupala až do 11 metrů. Nebyli úplně připraveni, říká šéf českých hasičů, kteří tam odjeli
-
Bílý dům už ví, že si Putin mír nepřeje. Není jiná možnost nátlaku než americké sankce, říká Dorazín
-
Osm sekund a roh. Ve fotbalové lize začínají platit nová pravidla pro brankáře a hráče. Týkají se i penalt