Bylinkový králík
Středeční Apetýt vás naučí bylinkového králíka. Světlé maso je podle pravidel zdravé výživy velmi hodnotné.
Připravte si následující suroviny:
- 1 kg králičího masa
- 250 g másla
- 150 g cibule
- 400 g mražené zeleniny na svíčkovou
- 5 g bobkového listu
- 5 g rozmarýnu
- 5 g tymiánu
- 80 g hořčice
- 100 g slaniny
- 200 ml vína
- 200 ml smetany 12%
- sůl
Postup:
- Očištěné maso omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme 1/2 dávky másla a pečeme v troubě.
- Po půl hodině maso potřeme hořčicí, obložíme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou, bylinkami a kořením.
- Zmírníme teplotu v troubě a pečeme ještě 25 minut.
- Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme.
- Do šťávy přidáme trochu vína a smetanu a provaříme.
- Vložíme maso zpět, prohřejeme a pak podáváme s dušenou zeleninou, knedlíkem nebo těstovinami.
I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.