Celozrnné pečivo není pro každého
29. říjen 2021
Jsou nám hodně doporučovány, ale nejsou vhodné úplně pro každého. Řeč je o celozrnných výrobcích. Vše vysvětluje v poradně zdravé výživy dietní sestra FN Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.
V jakých případech se hodí celozrnné pečivo a chléb? A kdy bychom ho měli raději vynechat? To je jedno z hlavních témat rozhlasové poradny. Například, kdo má nemocná střeva, žaludek nebo žlučník, měl by se držet od celozrnných výrobků dál.
Dozvíte se také, jak účinně snížit krevní tlak, který bylinný čaj nedráždí žaludek a jak zvýšit hladinu železa.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.