Česká čína

Pochoutky s Jaroslavou Adamovou

Suroviny: balíček kuřecích prsou, 1 pórek, 1/2 bílého hlávkového zelí, pytlík celých mandlí, ananasový kompot, 2 paličky česneku, weisu, solamyl, sojová omáčka, chilli, 1 vejce, černé houby (necháme dopředu namočit) a rýže

Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, smícháme s lžící solamylu, jedním vejcem, sojovou omáčkou a osolíme. Osmažíme na velkém množství rozpáleného oleje. Poté maso vyndáme, olej slijeme a na malé trošce osmahneme zeleninu: nakrájený pórek, čínské zelí, ananas nakrájený na kostičky, mandle a černé houby. Směs zahustíme solamylem, přidáme šťávu z ananasu, sůl, chilli, trochu zázvoru a 2 - 3 stroužky rozetřeného česneku. Tuto směs smícháme s osmaženým masem a podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.