Česká čína

Pochoutky s Jaroslavou Adamovou

Suroviny: balíček kuřecích prsou, 1 pórek, 1/2 bílého hlávkového zelí, pytlík celých mandlí, ananasový kompot, 2 paličky česneku, weisu, solamyl, sojová omáčka, chilli, 1 vejce, černé houby (necháme dopředu namočit) a rýže

Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, smícháme s lžící solamylu, jedním vejcem, sojovou omáčkou a osolíme. Osmažíme na velkém množství rozpáleného oleje. Poté maso vyndáme, olej slijeme a na malé trošce osmahneme zeleninu: nakrájený pórek, čínské zelí, ananas nakrájený na kostičky, mandle a černé houby. Směs zahustíme solamylem, přidáme šťávu z ananasu, sůl, chilli, trochu zázvoru a 2 - 3 stroužky rozetřeného česneku. Tuto směs smícháme s osmaženým masem a podáváme s rýží.