Chlebíčky patří k Silvestru. Učni z Vlašimi připravili originální recepty

30. prosinec 2016

Bramborový nebo vlašský salát, šunka, sýr, vajíčko, okurka - to je klasický „český“ chlebíček. Kdo by ale chtěl na Silvestra překvapit něčím novým, pro toho máme několik originálních receptů, které připravili kuchařští učni z celého kraje ve Vlašimi na soutěži o nejlepší chlebíček.

Například roastbeefový chlebíček s křenovou pomazánkou připravil Daniel Jungman. „Je tam křenová panna cotta s řepou. Roastbeef se potře hořčicí, přidáme, sůl, pepř a bylinky, nejdřív to osmahne zprudka na pánvi a pak necháme péct,“ popsal základní postup.

Kristína Kuklíková nachystala chlebíčky s avokádovou pomazánkou. „Do avokádové pomazánky dávám chilli, nasekanou šalotku, rajčátko, česnek a pepř,“ prozradila Kristína. Pomazánku namazala na domácí bagetu s chia a se slunečnicovými semínky.

A do třetice pro vás máme tip na chlebíček Šárky Šimkové. „Červená řepa, pomazánkové máslo, sůl, česnek a pepř,“ shrnula Šárka jednoduchý recept na pomazánku z červené řepy.

Chlebíček s avokádovou pomazánkou
Chlebíček s roastbeefem a panna cottou
autor: haj
Spustit audio