Čína po česku
Číňan by asi zas jednou zíral…
Suroviny:
500 g vepřového plecka nebo kýty nebo kuřecího masa
kořenící směs ČÍNA
zelená část pórku
1-2 červené papriky
2 lžíce sádla
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kousky, zprudka osmahneme na sádle, poprášíme kořenící směsí, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- V závěru přidáme na kostičky nakrájené papriky a na půlkolečka nakrájený pórek a krátce podusíme, zelenina by měla křupnout.
- Podáváme s rýží, maso není potřeba solit, soli je dost v kořenící směsi.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.