Čočková polévka s kysaným zelím

Vydatná poctivá polévka se může stát hlavním chodem. Ta, kterou vám přináší dopolední Apetýt, je s kysaným zelím.

O blahodárných účincích kysaného zelí na naše zdraví věděli už naši předci. Dokáže nejen stabilizovat krevní cukr i tlak, ale dokonce, zvyšuje libido. Diabetici potvrzují, že deci šťávy z kysaného zelí po ránu dokáže tuto nemoc výrazně zmírnit.

Budete potřebovat:

  • 130 g čočky
  • 130 g kysaného zelí
  • 100 ml smetany na vaření 
  • 1 žloutek
  • kmín, sůl, pepř dle potřeby

Postup:

  1. Namočenou čočku uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme kysané zelí s kmínem.
  2. Smícháme dohromady, dochutíme dle potřeby.
  3. Před podáváním zjemníme polévku smetanou s rozkvedlaným žloutkem, případně posypeme jarní zelenou pažitkou. 

V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu.

Související

  • Květáková polévka s kešu oříšky

    Lidé si na květáku pochutnávali už od pradávna. Polévka z něj pak prý například velmi chutnala francouzskému králi Ludvíku XV.

  • Polévka z černého kořene

    Tentokrát se za receptem vydáme do Velkých Bílovic – do Restaurace Na Pekárně.

  • Celerovo-hříbková polévka

    Páteční polévkový seriál pokračuje i dnes, takže určitě vyzkoušejte celerovou-hříbkovou polévku. Originální kombinace a chuť vás navíc dokáže příjemně zahřát.