Dip z avokáda

V pondělních Babských radách jsme velebili avokádo a jeho blahodárné účinky nejen při konzumaci, ale třeba i využití v kosmetice.

Apetýt vám poradí jak si udělat chutný, výživově bohatý a zdravý dip z avokáda.

Budete potřebovat:

  • 2 zralá avokáda, zbavená pecek a oloupaná
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1 lžičku soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na kousky
  • šťávu z půlky limetky
  • 1/4 hrnku nasekané petržele
  • 2 lžíce nasekané pažitky

Postup:

  1. Vložte obě avokáda, podmáslí, majonézu, zakysanou smetanu, ocet, sůl, pepř, česnek a šťávu z limetky do mixéru a mixujte dohladka.
  2. Nalijte do mísy, přisypte bylinky a dobře promíchejte.
  3. Přelijte do sklenice, ve které chcete dresing skladovat, dobře zavřete a uložte do lednice.
  4. Dip je výborný k masu i zelenině, můžete do něj s chutí namáčet čerstvé pečivo nebo ho smíchat s tvarohem a vyrobit jednoduchou pomazánku.

Související

  • Guacamole

    Pro recept do dnešního Apetýtu se vydáme do dalekého slunečného Mexika. 

  • Božské šunkofleky

    Ať už je milujete, nebo ne, šunkofleky s uzeným masem jsou zkrátka snadná pochoutka z jednoho hrnce nebo pekáče.

  • Sendvič s karbanátkem a kari dipem s jablky

    Co připravit k jídlu na výlet nebo piknik? Zapomeňte na řízky, ale maso si dopřejeme. Do netradičního sendviče využijeme karbanátky.