Frittata s houbami a špenátem

V Apetýtu vás alespoň pomyslně zavedeme do Itálie. Máme pro vás totiž recept na pravou italskou omeletu.

Na první pohled je podobná té naší, na ten druhý už ale ne tolik. Je totiž pevnější a výborně chutná i za studena.

Budete potřebovat:

  • 150 g žampionů nebo i jiných hub
  • 100 g čerstvých špenátových lístků
  • 50 g ricotty
  • 50 ml mléka
  • 4 vejce
  • 2 vaječné bílky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku tymiánu
  • 1 lžíci oleje
  • špetku soli a pepře

Postup:

  1. Rozpálíme hlubokou pánev, kterou lze dát i do trouby, a na oleji orestujeme plátky hub.
  2. Dále přidáme nasekané špenátové lístky a prolisovaný česnek.
  3. Restujeme asi 5 minut, poté odstavíme.
  4. Následně si v misce vyšleháme vajíčka a bílky se solí, pepřem, mlékem, tymiánem a ricottou a vše pak vmícháme do odstavené směsi hub a špenátu v pánvi.
  5. Poté vložíme pánev do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a necháme omeletu zapékat zhruba 10 až 15 minut.  

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.