Frittata s houbami a špenátem
V Apetýtu vás alespoň pomyslně zavedeme do Itálie. Máme pro vás totiž recept na pravou italskou omeletu.
Na první pohled je podobná té naší, na ten druhý už ale ne tolik. Je totiž pevnější a výborně chutná i za studena.
Budete potřebovat:
- 150 g žampionů nebo i jiných hub
- 100 g čerstvých špenátových lístků
- 50 g ricotty
- 50 ml mléka
- 4 vejce
- 2 vaječné bílky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičku tymiánu
- 1 lžíci oleje
- špetku soli a pepře
Postup:
- Rozpálíme hlubokou pánev, kterou lze dát i do trouby, a na oleji orestujeme plátky hub.
- Dále přidáme nasekané špenátové lístky a prolisovaný česnek.
- Restujeme asi 5 minut, poté odstavíme.
- Následně si v misce vyšleháme vajíčka a bílky se solí, pepřem, mlékem, tymiánem a ricottou a vše pak vmícháme do odstavené směsi hub a špenátu v pánvi.
- Poté vložíme pánev do trouby předehřáté asi na 200 stupňů a necháme omeletu zapékat zhruba 10 až 15 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.