Krabí rizoto

Pochoutky s Janou Šulcovou

Suroviny: 4 rajská jablka, 1 větší zelená paprika, cibule, 2 pytlíky rýže, menší balíček krabích tyčinek, 10 dkg 30% eidamu vcelku a 2 stroužky česneku

Příprava: Dáme si vařit vodu na rýži, v okamžiku, kdy se voda vaří, vložíme 2 pytlíky rýže a začneme připravovat zbylé suroviny. Cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi smažíme na Ramě Couliness, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, 2 nakrájené stroužky česneku, trochu posolíme a podusíme. Zalijeme trochou vody, aby paprika změkla, poté přidáme rajčata. Než se rýže uvaří (15 - 17 minut), je hotová směs na pánvi. Nakonec nastrouháme sýr (eidam i jiný), smícháme se směsí z pánvičky, rybími prsty, rýží a podáváme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.