Kuře na zázvoru
Jaké chutě spolu fungují? A co je při kombinování různých ingrediencí nejdůležitější? I to se dozvíte v dnešních apetýtových receptech s kuchařem Oskarem Klanertem.
Na Kuře na zázvoru podle Oskara Klanerta potřebujete (cca 4 porce):
- 1 kg kuřecích paliček
- 50 g zázvoru
- 5-6 stroužků česneku
- 100 g medu
- ½ litru piva
- 200 g cibule
- 50 g tymiánu
- sůl
Postup:
- Rozpálíme kastrol a na oleji opečeme paličky do zlatova.
- Přidáme česnek nasekaný na hrubo, čerstvý zázvor nakrájený na kostičky a cibuli nakrájenou na hrubo.
- Vše opečeme.
- Jakmile máme vše zkaramelizované, rozpálíme troubu na 160 stupňů.
- Obsah kastrolu upečeme v troubě do měkka.
- Paličky pak vyjmeme, přidáme med a zředíme trochou piva.
- Uděláme tak omáčku, kterou ochutíme čerstvým tymiánem.
- Podáváme s bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.