Kuskus s borůvkami
V Babských radách jsme se věnovali borůvkám a tomu, jak jsou užitečné. Připomeneme, že borůvky podporují střevní sliznici, dezinfikují, obsahují antioxidanty, zastavují průjem a bojují proti plynatosti.
Afty v ústech se začnou hojit, když sníte hrst čerstvých nebo kompotovaných borůvek. Pro malé děti je vhodné sušené plody borůvek rozvařit na řídkou kaši a dávat po lžičkách. Borůvky snižují hladinu krevního cukru.
Budete potřebovat:
- 250 ml jablečné šťávy
- 125 ml kuskusu
- 125 ml borůvek
- 1 vanilkový cukr
Postup:
- Jablečnou šťávu s cukrem a kuskusem smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu za stálého míchání, dokud se nevypaří veškerá tekutina.
- Potom stáhněte z plotny a opatrně vmíchejte borůvky.
- Můžete hned jíst teplé, nebo kuskus dejte do misky a nechte 2 hodiny chladit.
- Ozdobte zmrzlinou a šlehačkou a máte originální dezert.
Související
-
Letní tvarohové knedlíčky
Česká kuchyně nabízí nejrůznější typy knedlíků, letní variantou jsou sladké plněné nebo polévané ovocem. První psaný recept na českém území pochází ze 17. století.
-
Cheesecake s melounovým přelivem
Cheesecake je lehký dort, který je během chvilky připravený a hosté jej milují. Připravte si jeho lahodnou variantu s melounovým přelivem!
-
Ananasovo-kokosová kaše
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.