Méně známé druhy jahod, opravy nábytku a eko nátěr, akvarijní plži

30. červen 2012

Jak chutnají a čím se liší od zahradních jahod plody, které patří k méně známým druhům? Jak postupovat při opravách dřevěného nábytku? Kteří z plžů se nejlépe hodí do sladkovodního akvária a čím jsou zajímaví?

Méně známé druhy jahod
Milovníci jahod si právě v tomto období určitě užívají. Jenomže na konci jahodové sezóny možná zatoužíte i po jiných než pouze tradičních zahradních jahůdkách. Pochutnat si totiž můžete i na jahodách, které patří k méně známým druhům. O tom, jak chutnají a čím se liší od zahradních jahod, mluvila Markéta Vejvodová se Zdenou Krulichovou ze společnosti Zahradnictví Krulichovi.

  • Méně známé druhy jahod, opravy nábytku a eko nátěr, akvarijní
    plži
    " style="">
    Méně známé druhy jahod, opravy nábytku a eko nátěr, akvarijní
    plži
    " style="">
    Méně známé druhy jahod, opravy nábytku a eko nátěr, akvarijní
    plži
0:00
/
0:00

Sběratel filmových plakátů a fotografií Milan Wolf
Milan Wolf je už řadu let sběratelem filmové historie. Vlastní filmové plakáty, programy, promítačky a dokonce i kamery. Je také majitelem kinematografického muzea. Povídali jsme si s ním o jeho ohromné sbírce filmových fotografií a plakátů. Za Milanem Wolfem nás zavedl Jan Zítka.

Oprava citlivého nábytku a eko nátěr
Dřevo je v případě nábytku nenahraditelné. Dřevěný nábytek má navíc tu výhodu, že ho můžeme velmi dobře renovovat. Opravy můžeme zvládnout sami, jenomže citlivější nábytek - například stůl nebo dětské hračky - navíc vyžadují speciální nátěr. O tom, jak při opravách postupovat, mluvila Markéta Vejvodová s Radovanem Citou z firmy PPG.

Akvarijní plži
Akvarijní plži neboli šneci. To je téma chovatelské rubriky. Kteří z plžů se nejlépe hodí do sladkovodního akvária a čím jsou zajímaví? A s jakými živočichy by neměli být pohromadě? Nejen o tom si s akvaristkou Dagmar Zíkovou povídal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Hovězí a vepřová játra budou obzvlášť chutná, šťavnatá a báječně měkká, když je před smažením neobalíte jako obvykle v mouce či strouhance, ale naložíte alespoň na dvě hodiny do smetany.