Minuta pro zdraví XVI
Přehrát celý seriál (32 z 32 dílů)
1. díl: Co je to biopsie?
2. díl: Proč je důležitý vitamin C?
3. díl: Co má cukrovka s cukrem?
4. díl: Cukrovka a sladkosti v jídelníčku
5. díl: Dva typy cukovky
6. díl: Co znamená zvýšené CRP?
7. díl: Jaký je rozdíl mezi cukry a sacharidy?
8. díl: Co si představit pod pojmem jednoduché sacharidy?
9. díl: Co znamená C-páteř?
10. díl: Co to je celiakie?
11. díl: Co to je Bipolární afektivní porucha?
12. díl: Je mánie dobrá?
13. díl: Co je to BMI?
14. díl: Jaké BMI je ideální?
15. díl: Co to znamená bazální metabolismus?
16. díl: Dá se zrychlit bazální metabolismus?
17. díl: Jak předejít demenci?
18. díl: Jaká je pomoc při demenci?
19. díl: Co je to dehydratace?
20. díl: Dna
21. díl: Co pomůže při dně?
22. díl: Zlepšila se péče o duševní zdraví?
23. díl: Dýchání
24. díl: Co je to dehtovitá stolice?
25. díl: K čemu máme červené krvinky?
26. díl: co to je červený krevní obraz?
27. díl: Čípek
28. díl: Proč je důležitý vitamín D?
29. díl: Slunečný vitamín
30. díl: Dieta
31. díl: Stravování při dietě
32. díl: Rozvoj demence
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.