Nebeské jídlo
Nebeské Pochoutky s Libuší Havelkovou
Příprava: Našleháme bílky, do nich postupně přidáme mouku, cukr a žloutky, opatrně, aby nám bílek neklesl, dáme na pekáč a pečeme. Mezitím si připravíme krém ze žloutků, másla a cukru. Když je ušlehaný, přidáme oloupané a nadrobno nadrcené mandličky a rum. Hotový piškot nakrájíme na drobné kostičky (2 cm x 2 cm). Na oválný talíř skládáme kostičky - první vrstva jako základ by měla být nejširší, tu potřete krémem, další vrstvu marmeládou a tak postupně skládejte do tvaru kuželu a střídejte krém s marmeládou po jednotlivých vrstvách. Zbytkem krému potřete celý kužel. Poté zabalte do alobalu, dejte do lednice a nechte 1 - 2 dny uležet. Před servírováním ještě potřete šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.