Nedělní pochoutky s Dádou Patrasovou
A budeme vařit jihoitalské rajčatové krevety.
V neděli přijde do rozhlasové kuchyně vařit jihoitalské rajčatové krevety herečka Dagmar Patrasová. S otevřenou náručí jí přivítají moderátoři Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal. Budou si povídat o tom, že Dáda byla jeden čas na jihu Itálie, kde okusila, co to znamená vařit pro italskou rodinu. Zavzpomíná na Sicílii i tamní srdečné lidi. Dozvíte se, jak se seznámila s Felixem Slováčkem, a že to bylo přes jídlo. Proč šla natruc tatínkovi na konzervatoř a další zajímavé věci. Kromě toho uslyšíte rychlovýslech i pochoutkovou reportáž Renaty Mňukové.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.