Česká čína
Pochoutky s Jaroslavou Adamovou
Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, smícháme s lžící solamylu, jedním vejcem, sojovou omáčkou a osolíme. Osmažíme na velkém množství rozpáleného oleje. Poté maso vyndáme, olej slijeme a na malé trošce osmahneme zeleninu: nakrájený pórek, čínské zelí, ananas nakrájený na kostičky, mandle a černé houby. Směs zahustíme solamylem, přidáme šťávu z ananasu, sůl, chilli, trochu zázvoru a 2 - 3 stroužky rozetřeného česneku. Tuto směs smícháme s osmaženým masem a podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.