Piškotová bublanina
Jsou snad stovky receptur na tu zaručeně nejlepší bublaninu. Vyzkoušejte klasickou piškotovou.
- 6 vajec
- 12 lžic moučkového cukru
- 6 lžic vlažné vody
- 12 lžic polohrubé mouky
- 1 kg třešní
- sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
Žloutky, cukr a vodu šleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do sádlem vymazaného a hrubou moukou vysypanému plechu s vyšším okrajem a celý povrch poklademe omytými, osušenými třešněmi, které jsme předem obalili v mouce, aby nepadaly ke dnu.
V mírně vyhřáté troubě pečeme při 170 °C do růžova.
Prochladlou bublaninu nakrájíme na porce a pocukrujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.