Čočková polévka s kysaným zelím
Vydatná poctivá polévka se může stát hlavním chodem. Ta, kterou vám přináší dopolední Apetýt, je s kysaným zelím.
O blahodárných účincích kysaného zelí na naše zdraví věděli už naši předci. Dokáže nejen stabilizovat krevní cukr i tlak, ale dokonce, zvyšuje libido. Diabetici potvrzují, že deci šťávy z kysaného zelí po ránu dokáže tuto nemoc výrazně zmírnit.
Budete potřebovat:
- 130 g čočky
- 130 g kysaného zelí
- 100 ml smetany na vaření
- 1 žloutek
- kmín, sůl, pepř dle potřeby
Postup:
- Namočenou čočku uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme kysané zelí s kmínem.
- Smícháme dohromady, dochutíme dle potřeby.
- Před podáváním zjemníme polévku smetanou s rozkvedlaným žloutkem, případně posypeme jarní zelenou pažitkou.
V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu.
Související
-
Květáková polévka s kešu oříšky
Lidé si na květáku pochutnávali už od pradávna. Polévka z něj pak prý například velmi chutnala francouzskému králi Ludvíku XV.
-
Polévka z černého kořene
Tentokrát se za receptem vydáme do Velkých Bílovic – do Restaurace Na Pekárně.
-
Celerovo-hříbková polévka
Páteční polévkový seriál pokračuje i dnes, takže určitě vyzkoušejte celerovou-hříbkovou polévku. Originální kombinace a chuť vás navíc dokáže příjemně zahřát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.