Bramborové pusinky

Jednoduché jídlo, které můžete použít jako přílohu nebo si ho dát samostatně – s dobrým dipem nebo zeleninovým salátem.

Středeční Apetýt vás naučí bramborové pusinky. Recept se v tomto období hodí i proto, abyste zpracovali staré brambory.

Budete potřebovat:

  • 700 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžíci másla
  • ½ lžičky soli
  • ¼ malé chilli papričky
  • 1 lžíci nasekaných lístků petrželky
  • 80 g strouhaného parmezánu

Postup:

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme, potom slijeme a rozšťoucháme na kaši.
  2. Přidáme sůl, máslo, vejce, parmezán a nakrájenou papričku s petrželkou.
  3. Vše dobře promícháme a necháme 20 minut vychladnout.
  4. Kaší naplníme zdobící sáček.
  5. Vyložíme plech pečícím papírem a na něj nastříkáme bramborové pusinky.
  6. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut, dokud pusinky nezezlátnou.

Mohlo by vás zajímat