Tipy na víkend v Karlovarském kraji: Jazz pod hradem, setkání v Trojstátí a závěr festivalu

4. červenec 2024

Kam o víkendu za kulturou v Karlovarském kraji? Vybrali jsme pro vás několik tipů na akce, které nesmíte propásnout!

Pátek 5. července

Na Všeobecně uměleckém sympóziu na Horním Hradu můžete vidět od 10 do 17 hodin při práci řezbáře, kováře, malíře nebo šperkaře.

Doprovodný program karlovarského filmového festivalu nabízí zajímavá setkání v prostoru karlovarského muzea nazvaném Krajina. Po desáté hodině bude hostem Krajiny a současně hostem živého vysílání Českého rozhlasu Karlovy Vary dokumentarista a režisér Petr Mikšíček.

Dům České televize nabídne od 15 hodin v pořadu Čaj o třetí debatu s autory a protagonisty filmu Ratolesti. Patří k nim režisér Michal Blaško; scenárista Tomáš Feřtek a Anna Geislerová, Matouš Ruml a Tomas Sean Pšenička.

Čtěte také

V zahradě kulturního domu v Kraslicích pokračuje od 16 hodin Pohádkový týden. Dnes je na programu příběh O rybáři a rybce. Připravilo ho Divadlo z Bedny.

V parku u Balnea v lázních Kynžvart začne v 15 hodin Countryáda Karlovarského kraje. Zahrají kapely Starý pušky, Jožin band, Fšehochuť a Crazy Horses. 

Do prostor zámku v Toužimi mohou nahlédnout zájemci díky komentované prohlídce. Začíná v 16 hodin.

Říká se, že Nová vlna je mrtvá! Tak se jmenuje název výstavy v ostrovském Letohrádku. Přibližuje osmdesátá léta 20. století v českém umění.  

Sobota 6. července

Program u ašské rozhledny připomene, že vyhlídková věž nad městem stojí už120 let. Pro děti je od 10 do 16 hodin připraven Pohádkový les a jízdy na koních. Na pódiu zahrají  odpoledne kapely jako Swing Melody a Wild Sticks. Večer uzavře od 22:30 hodin dronová show. 

Na prohlídku Mattoni Muzea do Kyselky si mohou v době filmového festivalu zajet zájemci z Karlových Varů. Odjíždějí tam autobusy z Divadelního náměstí v 10 a 13:30 hodin.

Muzejní úzkorozchodná dráha Kateřina u Františkových Lázní láká na víkendové jízdy. Minivláček bude vyjíždět od 10:00 do 16:45 hodin. Výlet si je možné zpestřit prohlídkou výstavy o drážkách na Skalensku.

Přátelské setkání občanů Česka, Bavorska a Saska na Kaiserově Hamru v prostoru takzvaného Trojstátí nabídne celodenní program s hudbou. Na místo pojedou kyvadlově autobusy z Masarykova náměstí v Hranicích u Aše, a to každou celou hodinu od 11 do 18 hodin.

Doprovodný program karlovarského filmového festivalu nabídne pořad stand-up komika Arnošta Frauenberga. V prostoru KVIFF.TV u hotelu Thermal začne ve 14 hodin.

Letní scéna pod Chebským mostem zve od 16 hodin na pohádky Červená Karkulka a Čertovy nevěsty. Od 20 hodin pak zahraje kapela Kozatay.

Do prostor zámku v Toužimi mohou nahlédnout zájemci díky komentované prohlídce. Začíná v 16 hodin.

Jazz pod hradem - tak se jmenuje akce, která v přírodním areálu pod hradem Loket nabídne od 16 hodin sérii koncertů. Zahrají Peter Lipa & Band Jan Spálený a ASPM, Jim Kahr a  M. K. Collective.

Zpěvačka Lenka Nová na své Vila Tour zavítá i do Mariánských Lázní. V Lesním mlýně ji na koncertě doprovodí kytarista Josef Štěpánek s pianistou Mikulášem Pokorným.

Neděle 7. července

Na Všeobecně uměleckém sympóziu na Horním Hradu na Karlovarsku můžete vidět od 10 do 17 hodin při práci řezbáře, kováře, malíře nebo šperkaře.

Muzejní úzkorozchodná dráha Kateřina u Františkových Lázní láká na víkendové jízdy. Minivláček bude vyjíždět od 10 do 16:45 hodin. Výlet si je možné zpestřit prohlídkou výstavy o drážkách na Skalensku.

Koncerty od 11 a 12:20 hodin v kostele v Krásnu připomenou výročí 300 let tohoto poutního místa. V druhé části zazní skladby krásenského rodáka Josefa Labitzkého, přezdívaného Český král valčíků.

Lázeňské centrum Karlových Varů si můžete prohlédnout  při vyhlídkové jízdě autovláčkem, který jezdí od 11:10 do 17:50 hodin. Cesta trvá 40 minut a nastoupit je možné třeba u hlavní pošty, u Tržnice nebo na Divadelním náměstí.

Na hlavní mariánskolázeňské kolonádě pokračuje od 15:15 hodin série letních kolonádních koncertů. Na programu je hudba Gioachina Rossiniho a Giuseppe Verdiho. Západočeský symfonický orchestr diriguje Jan Mikoláš.

Do prostor zámku v Toužimi mohou nahlédnout zájemci díky komentované prohlídce. Začíná v 16 hodin.

Do prvorepublikových cukráren nechávají nahlédnout zájemce v ašském muzeu. Ve stylizovaném interiéru se dozví víc o historii čokolády, marcipánu, perníku, zmrzliny nebo dortů.

V chebském muzeu se potkají návštěvníci se Spejblem, Hurvínkem a Máničkou. Jsou součástí expozice nazvané Loutka a moderna ze sbírky Marie a Pavla Jiráskových. Ti vystavili desítky loutek, vyrobených v letech 1900 až 1950.

Spustit audio