Obalované pusinky
V dalších apetýtových receptech vás opět zveme k radám a tipům českého pekaře a cukráře Josefa Maršálka. Tentokrát se zaměříme na to, jak správně postupovat při tvorbě sněhového pečiva jako jsou například pusinky nebo laskonky.
K radám Josefa Maršálka přidáme recept z rodinného archivu naší moderátorky Jarky Vykoupilové – recept na obalované pusinky podle její babičky Alžběty.
Jak na to?
- Na 1 bílek vždy dáváme 5 dkg cukru krystalu – množství si zvolíme podle počtu strávníků
- Nad párou ušleháme sníh s cukrem.
- Lžící hmotu vhazujeme do rozemletých ořechů nebo kokosu a pokládáme na plech s pečícím papírem.
- Pečeme nejprve na 150 stupňů a po 15 minutách zmírníme žár na 120 stupňů.
- Hotové pusinky jsou na dotek pevné a rozplývají na jazyku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.



























