Piškotová bublanina
Jsou snad stovky receptur na tu zaručeně nejlepší bublaninu. Vyzkoušejte klasickou piškotovou.
Ingredience
- 6 vajec
- 12 lžic moučkového cukru
- 6 lžic vlažné vody
- 12 lžic polohrubé mouky
- 1 kg třešní
- sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
Žloutky, cukr a vodu šleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do sádlem vymazaného a hrubou moukou vysypanému plechu s vyšším okrajem a celý povrch poklademe omytými, osušenými třešněmi, které jsme předem obalili v mouce, aby nepadaly ke dnu.
V mírně vyhřáté troubě pečeme při 170 °C do růžova.
Prochladlou bublaninu nakrájíme na porce a pocukrujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.