Pondělí: Zavařujeme a konzervujeme

25. červenec 2016

Jak jste na tom s uchováváním ovoce, zeleniny a dalšího všeho možného, co nám nabídne příroda a zahrádka? Zavařujete a konzervujete rádi a máte třeba nějaký speciální recept nebo kombinaci ovoce či zeleniny, která se vám osvědčila a všem moc chutná? Zavolejte nám!

Myslím, že se zavařováním má své zkušenosti určitě každý. Někdo holt větší a navíc ho tahle činnost nesmírně baví.

No a někoho to moc nebaví, ale protože má zahrádku, kde se vždy urodí vše možné, stává se tento způsob uchovávání potravin skoro povinností. Byla by přece velká škoda, nechat vše spadnout a shnít. No a navíc, domácí je domácí.

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.