Miloš Milevsko|zdravím všechny na NL....... doma jsme dělali chleba namazaný rozemletýma škvarkama s cibulí, na to krémžská hořčice a na plátky nakrájený vařený vajíčko ......zítra si to po dlouhé době udělám jednou jsem poslouchal v rádiu besedu a volala paní že je pro ní velká pochoutka tatranka namazaná kremžskou hořčicí ha ha ha ha
EVA Z LITVÍNOVA|DOBROU NOC VŠEM I VÁM JARUŠKO.U NÁS NEJ JÍDLO KDYŽ SE S DOSPĚLÝMI DĚTMI SEJDEME JSOU BRAMBOROVÉ PLACKY S TVAROHEM.UVAŘENÉ BRAMBORY VE SLUPCE,TVAROH,HLADKÁ MOUKA SŮL.ČÍM VÍCE TVAROHU,TÍM HŮŘ SE TO DĚLÁ,ALE ČÍM VÍCE DOBŘEJŠÍ :D PLACKY A NA OLEJI UPÉCT.ALE KDYŽ SE VŠECHNY RODINKY SEJDOU,TAK STOJÍTE U PLOTNY HOOODNĚ DLOUHO.
Poklady z lednice |Zdravím všechny posluchače, paní Jarku a také pana Michala, kterému děkuji za pozdrav a zajímavý recept se sýrem.
Nečekaná návštěva by u mne nezůstala hlady.
V lednici se najde vždy něco dobrého a ve spíži dvě láhve vína.
Momentálně mám v lednici ve sklenicích těstoviny, uvařené s brokolicí, mrkví a rajčatovou omáčkou a pak ještě velký hrnec s uvařenými pikantními bramborami, nakrájenými na dva centimetry silná kolečka. Pikantní jsou proto, že bylo při jejich vaření použito speciální asijské koření a ještě také drcený kmín, sůl a cibule.
Pak jen stačí osmažit na tuku nakrájený pórek nebo cibuli, přidat jedno nebo dvě vejce, k tomu dáme brambory a jídlo je hotové.
Pěkný večer přeje Milan z Nového Jičína
Michaela|Dobrý večer, já mám takový rychlý recept na vaječnou pomazánku, která je rychle hotová, lze ji namazat na veku, nebo na kousky rohlíku i případně na chleba. Dělávala ji moje babička , ale pouze v létě, protože se do ní přidává na kousky nakrájené rajče a v té době se rajčata neprodávala mimo sezonu. Stačí uvařit několik vajec, Žloutek nastrouhám a ušlehám s máslem , trochou majonézy a plnotučnou hořčicí. Do takto vyšlehaného krému přidám nasekaný bílek, nastrouhané steriilované okurky,, jemně nakrájenou šunku, nebo nějaký měkký salám a nakrájená rajčata.. Vše zamíchám , nejlepší je to namazat na veku a ozdobit ještě plátky rajčete.Já jseem dokonce tuto pomazánku připravovala v roce 1973 mým švýcarským přátelům v Ženevě. Chtěli totiž po mne, abych jim připravila nějaké české jídlo.. Já však jako 22 letá studentka jsem vůbec neuměla vařit.. Tak jsem si vzpomněla na tuto babiččinu pomazánku a zachránilo mi to moji reputaci. Jen byl problém vůbec sehnat u nich všechny suroviny. Srdečně zdraví z Brna Michaela.
Tomáš od Pardubic |Hezký dobrý večer / dobrou noc, Jaru.
V takových situacích je dobré mít po ruce např. několik uzrálých banánů, dvě vejce, kakao, prášek do pečiva/ vanilkový cukr a třeba i trochu proteinu.
Banány rozmělníme vidličkou, přidáme dvě vejce, kakao, cukr - podle chuti a dáme péct do trouby na 10 minut.
Pro inspiraci a něco rychlého.
Hezkou dobrou noc Vám přeji.
Miloš Milevsko|setkání bude tuto sobotu v Ořechov u Brna......Jarko uvidíme se ?? Rád bych tam též viděl v rámci možností co možná nejvic moderátorů noční linky Miloš
Bohumír - překvápko|Zdravím přátelé, vždy je něco na skladě! Nás to nemůže překvapit. Máme dobré uzené na skladě, dobrou slivovičku, vínečko, kvašáčky a radostí je nám každá blízká návštěva. Ta návštěva vždy též většinou něco dobrého přiveze.
frantisek svaricek|DOBRY VEČÉR P.JARUŠKO A POSL.N.L.CO VŽDYCKY ZACHRÁNILO SITUACI,KDYŽ K NÁM PŘIŠLA JAKÁKOLIV NÁVŠTĚVA,TAK TO BYLY DOMÁCI KLOBÁSY A UZENÉ MASO,TO SI VŽDYCKY NÁVŠTĚVY POCHVALOVALY.DNESKA TO NAHRAZUJEM DOMÁCÍ SLIVOVICÍ .FRANTISEK Z ŽIDLOCHOVIC.DĚKUJI JANIČKÁM P.ZITĚ ,P.MARUŠCE,P.PROVAZNIKOVÉ,ANIČCE.HLOBILOVÍM ZA PŘÁNI K MOJIM 83 NAROZENINÁM.
HelenaJanáčkova |Záchrana při nečekané návštěvě hospoda na obci vzdálenost 100m
Michal Sedlák z Myšlína|Dobrý večer. Když zrovna nevím, co bych si dal, nebo se mi nechce pobývat dlouho v kuchyni, mým zachráncem je sýr roztavený v bílém víně, do kterého si namáčím kousky pečiva. (Jedná se v podstatě o švýcarský pokrm „fondue“.) Používám ementál, goudu, čedar. Pokrm mi dodá dostatek síly pro odpolední práci na zahradě. A když mám potom chuť na sladké, v tom stejném rendlíku si převařím zbytek toho vína a pořádně si ho osladím. Jen si to víno musím převařit důkladně, jinak hrozí, že na nějakou práci už pak nedojde. Dnes by mě zvlášť zajímal recept od p. posluchače Franze z Bílých Karpat. Také zdravím p. posluchače Milana z Nového Jičína.
Pavel ze Židlochovic|Zdravíčko. Spával jsem v nájmu u kamaráda a jeho partnerka musela, a tak dělal jídlo on. Jednou přišel a řekl : teď necouvar ty. Tak jsem namíchal mouku s vodou, dál vajíčko, uvařil brambory, nakrájel na kolečka, obalil v tom těstíčku a osmazil. K tomu jsem uvařil parky, trochu Hořice a bylo. Chutnalo. Rád bych popřál pánovi Františkovi k jeho.dnesnim narozeninám. Dobrou noc