Pondělní Noční linka: Jídlo jako radost a jako lék
Jaká jsou vaše oblíbená jídla? Tradiční česká nebo exotická? Sladká nebo slaná svačina? Jaké je vaše oblíbené jídlo, kterým rádi a často hřešíte?
Vaříte každý den? Vaříte rádi? Kdo vás to naučil? Používáte při vaření knižní kuchařku nebo recepty, které jste "zdědili" od vaší maminky? Jaké je vaše nejoblíbenější koření? Vaříte a vážíte ingredience vždy přesně podle receptu nebo vaříte „od oka“? Chodíte často do restaurace? Co vám chutnalo jako dětem? Co se jedlo dříve a co převládá na stole nyní? Co je podle vás zdravým jídlem? Na jaký gurmánský zážitek rádi vzpomínáte?
Na vaše názory a cenné zkušenosti se těší Jarka Barboříková.
Napište na rozhlas.cz/linka nebo zatelefonujte na číslo 731 800 900.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.