Jitka z Tábora|Zdravím v redakci, paní Janičko, a také všechny posluchače.
Samozřejmě, že v létě se musí vařit letní jídla. Chuťové buňky jsou navnaděné na meruňkové knedlíky s tvarohem, nebo lečo. Momentálně máme houbový týden. Takže je to houbová omáčka s knedlíkem, druhý den s bramborem, houbové rizoto, smaženice s bramborem, těstoviny s bramborem a když už jsem neměla inspiraci zavolala jsem mamince a požádal jí o recept na houbového kubu. Dneska jsem ho uvařila. Kroupy se namočí a uvaří a osolí. Na oleji zpěním cibuli (původní recept je se sádlem), dala jsem tam pro chuť kousek uzeného masa, pak očištěné, osolené,
nakrájené a vyprané houby, podusila jsem to. Do vymazaného pekáčku jsem smíchala kroupy s podušenými houbami a kouskem másla a dala zapéci do trouby. Určitě je to málo kalorické jídlo, a přitom to člověka zasytí. Hodně kalorií člověk vydá, když jede na kole na houby, pak lítá po lese a ohýbá se při jejich sbírání. O tom, že je tam hodně kyslíku a člověk si pročistí plíce i hlavu ani nemluvím. Přeji všem krásný večer a hodně dobrého jídla. Jitka z Tábora
,
Dana|Hodně teplý večer všem posluchačům a taky Vám, paní Jano a hned musím říct, že určitě nežiju jen kvůli jídlu.Snažím se jíst pravidelně, především se snažím jíst každý den polévku. Mně to tak přijde, že bez polévky to jídlo jaksi hned sníme a pak máme ještě hlad, nebo spíš na něco chuť. A taky nejíme v létě vyloženě lehká jídla, protože v létě se určitě víc naděláme, tak si přece neuvaříme nějakou zeleninu a bez masa, někdy máme i řízky , ale že bychom se cpali v létě nějakýma knedlíkama se svíčkovou, tak to tedy zase ne. Ráda jím i špagety, nakrájím třeba i ovoce a pak zaleju jogurtem, to pokládám za letní jídlo. No a ještě jedna perlička: vylomila jsem si minulý týden na řízku přední zub, lékař má dovolenou, tak budu vařit jen lehká letní jídla do té doby, než mi to opraví, aby ještě nenásledoval nějaký další zubík. Krásný večer všem.