Příznivci starých motocyklů rádi jezdí na společné projížďky. Teď vyrazili z Čechtic do Vodic

13. srpen 2013

I několik let shání náhradní díly, v zimě jsou potom zavření v dílnách a dávají své miláčky dohromady. Řeč je o těch, kteří propadli starým motocyklům. Výsledkem a odměnou za stovky hodin práce jsou pak projížďky.

Většinou se jezdí po okolí bydliště, protože nikdy nevíte, kdy stroj vypoví službu. Když se jede dál za plánovanou společnou projížďkou s kamarády, tak se většinou motocykl veze na káře za autem do místa startu.

A na takovou projížďku se teď vydal z Čechtic do Vodic také sběratel starých motocyklů Tomáš, který své motorce přezdívá žabí hlen. Vymysleli to prý kamarádi kvůli velmi zvláštní kombinaci dvou zelených barev. „Je to kombinace zeleno-zelené barvy, oddělené bílou linkou,“ upřesnil Tomáš.

Při převozu celou dobu koukal do zpětného zrcátka, aby motocykl nespadnul. Cesta proběhla bez problémů a žabí hlen dokonce nastartoval na první šlápnutí.

Tomáš se pak mohl přidat ke svým kamarádům. Jedním z nich je také Oldřich Krátký. „Tento koníček je o lásce ke starým strojům. Má dost společného i s vlastenectvím, protože většinou máme české stroje,“ dodal Krátký.

A na starém motocyklu se svezla i redaktorka Věra Hájková. Ujela s ostatními 28 kilometrů. „Sice jsem se pak musela trochu rozhýbat, ale uznávám že kochat se krajinou při pomalé rychlosti má opravdu své kouzlo,“ uzavřela.

autoři: ak , haj
Spustit audio