Pudinková buchta
Apetýt vám i dnes přináší inspiraci do kuchyně. Sladká tečka – i tak by se mohl jmenovat vděčný a jednoduchý recept na pudinkovou buchtu.
Budete potřebovat:
na těsto:
- 250 g mouky
- 2 čokoládové pudinky
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 polévkovou lžíci rumu
- 100 ml oleje
- 100 g moučkového cukru
na krém:
- 1 měkký tvaroh
- 1/2 kostky másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup:
- Všechny suroviny na těsto ušlehejte a těsto vlijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte prvních pět minut na 200 stupňů, potom snižte teplotu na 180 stupňů a dopečte cca 15-20 minut.
- Máslo s cukry a tvarohem vyšlehejte a naneste na vychladlý plát těsta.
- Ozdobte strouhanou čokoládou.
- Ideální servírování je k snídani, odpolední kávě nebo jen tak, když vás bude honit mlsná.
V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.