Sobotní pochoutky s Čirinou

Kuřecí kousky obalované v česnekovém těstíčku

Tuto sobotu budou moderátoři Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal smažit kuřecí kousky obalované v česnekovém těstíčku se zkušenou profesionální kuchařkou Čirinou.

Dozvíte se, jak se vaří v Praze ve vyhlášené restauraci, kam se chodí pro inspiraci, jaké to bylo vařit pro Václava Havla, i kterou surovinu má ze všeho nejraději. Navíc zazní i pochoutková reportáž a spousta zajímavých informací.

Jestli chcete s námi ochutnat slíbené jídlo, tak si nachystejte: 60 dkg kuřecích prsíček, 15 dkg eidamu 45% v celku, ½ kg hladké mouky, 3 vejce, ½ l mléka, 8 stroužků česneku, sůl, bílý pepř a olej na smažení (nejlépe Corolli).

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.