Sváteční dny, Silvestr a Nový rok s Regionem ve znamení pohody a skvělé zábavy

27. prosinec 2019

Sváteční dny vám chceme zpříjemnit i naším vysíláním. Pohádkoví hosté,  koncerty nebo závěr roku se Silvestrovskou Humoriádou a premiérou rozhlasové hry s Miroslavem Donutilem. Nabídka je opravdu bohatá. Užijte si s Regionem krásné sváteční dny, veselého Silvestra a klidný vstup do nového roku.

V sobotu 28. prosince po 20. hodině se mohou posluchači regionálních stanic těšit na záznam galakoncertu k 90. výročí Českého rozhlasu Ostrava s hvězdou večera, zpěvačkou Marií Rottrovou, v neděli 29. prosince po 20. hodině si pak přijdou na své milovníci folklóru a Big bandu Českého rozhlasu v záznamu koncertu k výročí 17. listopadu.

Patrik Rozehnal, Jiří Krampol, Ota Jirák, Naďa Konvalinková, Tomáš Töpfer, Ivanka Devátá, Josef Náhlovský, Václav Vydra a Petr Jablonský

Na Silvestra po 13. hodině přivítá Luboš Xaver Veselý ve svém pořadu Xaver a host imitátora Václava Faltuse a zábava vyvrcholí tři hodiny před půlnocí Silvestrovskou Humoriádou. Do té letošní přijali pozvání Josef Alois Náhlovský, Petr Jablonský, Ivanka Devátá, Václav Vydra, Jiří Krampol, Ota Jirák, Naďa Konvalinková a Tomáš Töpfer.

Dobré rady pro úspěšný vstup do nového roku nabídne v oblíbené rubrice Domácí štěstí Iva Hüttnerová.

Novoroční odpoledne po 13. hodině si můžete zpříjemnit rozhovorem Luboše Xavera Veselého se Zbigniewem Czendlikem a večer po 20. hodině mají regionální stanice pro své posluchače novoroční dárek: premiéru rozhlasové hry George Agathonikiadise s názvem Úsměv samoty. Hlavní roli v tragédii o samotě, lásce a jednom zachráněném osudu ztvárnil Miroslav Donutil.

Podrobný program na každý den

autor: jmy
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.