Těstoviny s tuňákem a olivami
Novoroční Pochoutky se Simonou Postlerovou
Příprava: Těstoviny vaříme ve slané vodě 5 minut, aby byly "al dente". Na olivovém oleji z tuňákové konzervy je opečeme do zlatova, potom přilijeme smetanu, přidáme prolisovaný česnek, posolíme, přidáme bazalku, oregano. Vše promícháme a přidáme na kolečka nakrájené olivy zelené i černé, přidáme tuňáka nakrájeného na kousky a na závěr na droubounká kolečka nakrájený pórek.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.