Úterní Noční linka: Oběd v restauraci nebo doma?
Dáváte přednost stravování v oblíbené restauraci nebo si raději vaříte sami? Jak často obědváte v restauraci? Střídáte jednou jídlo z restaurace, podruhé z domova? Jaké restaurace vyhledáváte? Patříte k obdivovatelům české kuchyně nebo dáváte přednost zahraniční kuchyní? Pokud ano, tak které? Jaká jídla si rádi připravujete doma? Jíte maso nebo preferujete jídla vegetariánská?
Oběd je obvykle považováno za jedno ze tří hlavních jídel (zbývající snídaně, večeře), který se zpravidla konzumuje jako prostřední v době poledne. Typický oběd je největší z denních jídel, které se skládá ze dvou či tří chodů v závislosti na tradici a času. Tyto chody jsou polévka, hlavní jídlo a dezert, který není pravidelnou složkou.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka