Velikonoční medová vajíčka
Pondělní Babské rady jsou plné vašich dobrých rad, ale i receptů. Naše posluchačka paní Marie z Blatnice pod Svatým Antonínkem se s námi podělila o recept na velikonoční medová vajíčka.
Budete potřebovat:
- 30 dkg hladké mouky
- 12 dkg medu
- 16 dkg mletého cukru
- 6 dkg másla nebo tuku
- 2 vajíčka
- 1 kávovou lžičku perníkového koření
- 1 kávovou lžičku jedlé sody
- skořici, anýz, hřebíček
- kůru z 1/2 citrónu
Postup:
- Sypké ingredience smícháme s medem, máslem, vajíčky, vypracujeme těsto a necháme 24 hodin ležet.
- Rozválíme na 5 milimetrů, vykrajujeme vajíčka.
- Po upečení potíráme povidlím nebo zdobíme tmavou roztopenou čokoládou.
Na Velikonoční pondělí můžete tuto sladkost nabídnout při mrskutu nebo upéci jakékoli tvary a hostit jimi návštěvy během celého roku.
Související
-
Sirup z pampelišek
S malým předstihem přinášíme návod na to, jak zpracovat pampeliškové květy. Tento recept nám poskytla bylinkářka Blanka Kocourková.
-
Pečené kuře s jarní nádivkou
Pečené kuře si lidé spojuje s pohodou v kruhu rodinném. Dnešní Apetýt vám přináší recept na pečené kuře s jarní nádivkou. Říkáte si, že je to klasika?
Nejnovější recepty
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka