Víkendové Pochoutky 06. a 07.05.2006

Sobotní Pochoutky s Libuší Švormovou

V sobotu 6. května bude hostem Nadi Konvalinková a Patrika Rozehnala herečka Libuše Švormová a její manžel. Společně připravíme kuře alá bažant s bramborovými kroketami. Mlsné jazýčky, těšte se!

Libuše Švormová

Při vaření se povede spousta řečí. Třeba o tom, jaké to je být na lovu a proč na něj Libuše nechodí, jestli doma pálí slivovičku. Dozvíte se, jak Libuše i její manžel vzpomínají na svou svatbu a co bylo prvním jídlem, které si udělali. Navíc zazní i povídání o nákupech, vaření jídel a vysněné kuchyni. Buďte u toho!

V neděli 7. května se dozvíte, jak se dělá jugoslávské jídlo zvané sataráš. Navíc budeme ještě jako bonus dělat pravé české bramborové šišky na slano se strouhankou. Sluší se prozradit, že to bude s herečkou Miriam Kantorkovou.

Miriam Kantorková

Povídat si budeme o Srbsku i Chorvatsku, o tom, jestli si Miriam u jídla zpívá nebo povídá, proč šla na herectví a co z ní chtěli mít rodiče. Co dělají sourozenci a kolik jich vlastně má. Prozradí vám, že studovala zpěv a hru na klavír, že jeden čas učila hudební výchovu a další věci. Zahrajeme si slovní hru, vyzpovídáme hosta v Rychlovýslechu a uslyšíte reportáž o jugoslávské kuchyni.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.