Aleš Cibulka zapekl francouzské brambory s cibulkou

Do své rozhlasové kuchyně Pochoutek si pozvali Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal moderátora a herce Aleše Cibulku. Co jiného s ním mohli připravit než francouzské brambory s cibulkou, kterou má Aleš rád.

Během vaření jste se dozvěděli, jaký má vztah k jídlu, něco málo z dětství, také jak se mu pracuje v televizi i rozhlase, jaké to je brzo ráno vstávat. Kdy poprvé moderoval, kdo ho kdy před kamerou rozesmál a proč má rád filmy pro pamětníky. Navíc jste uslyšeli i reportáž o měkkých salámech.

Cibulkovy francouzské brambory s cibulkou:
asi 2 kilogramy brambor - nějaké čistější, budeme je vařit "na loupačku", půl kila točeného salámu nebo Junioru, půl kila sýru Eidam v celku - ke strouhání, 10 vajec, palice česneku, 5 cibulí, cibulová nať, sůl, pepř, drcený kmín, máslo na vymazání pekáče a plechovka sterilovaného hrášku

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.