Beata Rajská připravila italské risotto s chřestem a krevetami
V naší rozhlasové kuchyni jsme se sešli s módní návrhářkou a krejčovou Beatou Rajskou. Je zajímavé, že za svobodna se jmenovala Kucháriková, což se do Pochoutek nádherně hodí. Spolu s Naďou a Patrikem vařila její oblíbené italské risotto s chřestem a krevetami.
Povídali si o navrhování svatebních šatů, proč má všude Beata schovanou modrou nebo červenou natáčku a jaká jídla ji vařila maminka na Slovensku na Liptově. Slyšeli jste i slovní hru nebo 10 odpovědí v Rychlovýslechu.
Italské risotto s chřestem a krevetami:
320 g rýže carnaroli, 12 zelených stonků chřestu, 12 krevet, 1 cibule, 2 dl mléka, 2 dl bílého vína, zeleninový vývar, hrst petrželové natě, olej extra viržin, máslo a sůl
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.