Bezlepková pizza? Základ si připravte z brambor, radí Babské rady
Bramborová pizza chutná skvěle a navíc je bezlepková. Jak na ni, to prozradí Babské rady!
Připravte si 10 větších brambor. Jednu polovinu nastrouhejte nahrubo, druhou najemno a pak vymačkejte veškerou přebytečnou tekutinu. Brambory promíchejte s dvěma vejci, těsto zlehka osolte a opepřete. A máte základ pro pizzu z brambor. Pizzu pečte 40 minut na 180 stupňů.
A ještě přidáme inspirace na to, čím si ji obložit. Můžete si ze smetany a směsi strouhaných sýrů připravit hustou zálivku, na kterou si před zapečením ještě pokladete plátky pokrájených brambor, sušené oregano a majoránku.
Do těsta také můžete přidat najemno nakrájenou cibulku a 50 g bramborového škrobu. S hladkým těstem se výborně pracuje, zdobit ho můžete zeleninou, uzeninami, chilli papričkami nebo čerstvými bylinkami. To však kvůli jejich vůni a chuti udělejte až po upečení.
Související
-
Správná pizza? „To je ta neapolská, protože tam se narodila,“ vysvětluje šéfkuchař Emanuele Ridi
Italská kuchyně používá při vaření víno. „Bílé i červené. A dobré. Jídlo zkazíte, když tam dáte krabicák,“ směje se šéfkuchař. Co je podle něj ta pravá a správná pizza?
-
Pizza se šunkou a ananasem je možná větší zlo než s hranolky a párkem, myslí si šéfkuchař
„Základem dobré pizzy je těsto, takže mouka a kvasnice. A hlavně sýr mozzarella,“ popisuje šéfkuchař Jan Mužátko v pořadu Hovory.
-
Pizza tyčinky z kynutého těsta
Úterní Apetýt přináší recept na slané pizza tyčinky z kynutého těsta, který nám poslala posluchačka Radovana.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.